Ιφιγένεια Δημητρίου

Κρυφή Φωνή

Ταινία μικρού μήκους

2020

Μυθοπλασία / Διάρκεια 3’00’’

Στους 20 φιναλίστ στο «Three Minutes Video Competition» στην Ταϊβάν

Υποψήφια για καλύτερη Ελληνική ταινία κοινού στο «Athens Marathon International Film Festival»

Επίσημη συμμετοχή στο «Life Screenings International Short Film Festival» στη Φλόριντα της Αμερικής

Επίσημη συμμετοχή στο «8ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων»

ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Ηθοποιός: Βίκυ Κυριακοπούλου, Σενάριο: Μαρίνα Σιφναίου, Σκηνοθεσία: Ιφιγένεια Δημητρίου, Διεύθυνση Φωτογραφίας: Μαρίζα Παπαδημητρίου, Βοηθός Σκηνοθέτη: Μαρίνα Σιφναίου, Βοηθός Κάμερας: David Κυνηγός, Αερολήψεις: Σταύρος Καραγιλάνης, Μοντάζ / Επεξεργασία Ήχου: Ιφιγένεια Δημητρίου, Ηχητικό Ντοκουμέντο: Frank Panx, Παραγωγή: Μαρίνα Σιφναίου, Ευχαριστίες: Αντισώματα

 

Μέσα από το ηχοτοπίο της θάλασσας αναδύονται μνήμες και εικόνες. Άνθρωποι κατατρεγμένοι από τον πόλεμο και τις διώξεις, ψάχνοντας να βρουν ένα καλύτερο αύριο είχαν μόνη τους έξοδος τη θάλασσα. Μια έξοδο που οδήγησε σε μια από τις μεγαλύτερες ανθρωπιστικές τραγωδίες.

Μια συμβολική μορφή μιας γυναίκας κάνει έναν περίπατο στη θάλασσα. Αφουγκράζεται το περιβάλλον, τον ήλιο, τον αέρα, όταν ξαφνικά ένας περίεργος ήχος διαταράσσει την ηρεμία της. Η πηγή του ήχου είναι ακαθόριστη. Η γυναίκα πλησιάζει τη θάλασσα και ο ήχος μεγεθύνεται. Την καλεί να τον ακολουθήσει. Η γυναίκα προχωρά μέσα στη θάλασσα μέχρι που πλησιάζει το πρόσωπο της στην επιφάνεια του νερού. Ακούει ξεκάθαρα φωνές, κλάματα και κραυγές ανθρώπων να αναβλύζουν μέσα από τη θάλασσα. Μια ηχοτοπία που επαναφέρει σκηνές από τη διάσωση προσφύγων.